Blogi

Aloittavan (digi)yrityksen liittymä- ja laitetarpeet

16.02.2022
Miia Kiviluoto

Digiyrittämisen pystyy aloittamaan pienillä investoinneilla ja kotitoimistossa. Tämä pätee varsinkin jos kotoa löytyy jo valmiiksi tietokone ja nettiyhteys, niin alkuun pääsee jo tällä – matkapuhelin on tänä päivänä käytännössä itsestään selvyys. Tulostamaan pystyy kirjastossa ihan kohtuuhintaan, jos määrät on pieniä. Jos tarvitaan skannausta, niin se saattaa onnistua jopa ilmaiseksi. Näin ainakin Etelä-Pohjanmaan alueen kirjastoissa, jossa tulostus maksaa 0,2 € kopio ja skannaus omaan sähköpostiin onnistuu ilmaiseksi.

Mitä jos ei halua käyttää omaa henkilökohtaista puhelinnumeroaan? Tällöin tarvitaan yritystoimintaa varten oma erillinen puhelinliittymä sekä mahdollisesti erillinen puhelin. Itselläni on käytössä matkapuhelin, johon saa kaksi erillistä sim-korttia. Näin minulla on vain yksi puhelin, ja silti yrityksen puhelin myös aina matkassa, kompaktisti yhdessä puhelimessa.

Tämä dual sim-puhelin sopii minulle hyvin. Kahden erillisen puhelimen etuna on se, että töistä pääsee ihan oikeasti vapaa-ajalla eroon niin halutessaan – tarvitsee laittaa vain yrityksen puhelin äänettömälle ja pois silmistä. Toisaalta silloin on hankaluutena kahden puhelimen kantaminen joka paikassa mukana.

Itselläni on yrityksen käytössä Moi-liittymä.Moi suunnittelee palvelunsa asiakkaan etujen mukaisesti. Moin mobiililiittymät ovat aina 4G LTE -liittymiä. Moin konseptin ydin on oman tilin simmien eli liittymien jaettu data- ja puhepaketti, jolloin jokaista liittymää ei tarvitse erikseen optimoida puheaika- tai datapaketeilla.

Moi-liittymän etuna on se, että voin aidosti valita tarvitsemani palvelut ja maksaa vain siitä. Palvelen pääasiassa netin kautta – verkkovalmennuksia ja e-kirjoja – ja useimmat tapaamisetkin hoituvat tänä päivänä Zoomin tai muun etäpalaveriohjelmiston kautta. Yrityksen oma, erillinen puhelinnumero on oikeastaan tarpeellinen vain, jotta asiakkaat voivat tarvittaessa ottaa yhteyttä yritykseen päin. Siksi minulla on käytössä pieni puhepaketti ja pienin mahdollinen datan siirto, ja tällaiseen tarpeeseen Moin Potti-liittymä on ylivoimainen. Minun tarvitsee maksaa vain siitä, mitä ihan oikeasti tarvitsen.

Suurin osa yrityksille markkinoiduista puhelinliittymistä sisältää myös ison datapaketin ja rajattomasti tai lähes rajattomasti puheluita. Tällöin myös hinta on selvästi suurempi. Mitä jos yrityksen tarpeet kasvavat tulevaisuudessa? Moi-liittymää pystyy onneksi kasvattamaan samaa tahtia kuin tarpeetkin kasvavat. Moi-liittymän hinta ja sisältö on kilpailukykyinen myös isomman yrityksen tarpeisiin.

Moi-liittymän erityispiirre on, että maksat vain tietystä kokonaispotista puheluita, viestejä ja dataa. Samaan Pottiin voi ottaa useita liittymiä. Tämän voi jakaa haluamalla tavalla yrityksen – tai vaikka perheen – käytössä oleville liittymille. Tällöin esimerkiksi paljon puheluita soittavalle ja myös usein tien päällä olevalle myyntipäällikölle löytyy liittymästä kunnon puhe- ja datapaketti, mutta lähinnä puheluita vastaanottava toimistopäällikkö pärjää pienemmällä puhepaketilla. Näin yrityksen on helppo optimoida puhelinliittymät myös eurojen näkökulmasta.

0 kommenttia