Miten laskea kuin talouspäällikkö – mutta simppelisti

Jokaisen yrittäjän työpäiviin kuuluu laskelmien tekemistä – tykkäsi niistä tai ei. Laskelmien tekemisen voi ulkoistaa, mutta arjessa tarvittavien laskelmien tekeminen on helppo oppia myös itse.

Tämän oppaan avulla opit tekemään yrityksesi peruslaskelmat talouspäällikön varmuudella, mutta simppelisti eli ei mitään kikkailuja tai monimutkaisia taulukoita ja kaavahässäköitä.

Taloudesta tavallisesti Miian kanssa

Hei, olen talousvalmentajasi Miia Kiviluoto. Innostun numeroista ja rakastan taulukkolaskentaa. Eipä siis ihme, että olen tehnyt taloudesta itselleni myös uran.

Vahvin ja tuorein osaamiseni on terveydenhuollon talouden johtamisessa sekä sote-uudistuksen valmistelusta sekä paikallisesti että valtiovarainministeriön suunnalla. Minulla on kauppatieteen maisterin tutkinto ja lisäksi olen opiskellut muun muassa laskentatoimea. Kokemusta minulle on karttunut myös controllerina eli numeronikkarina toimimisesta sekä toiminnan tulkkina työskentelystä metsäteollisuuden ja maatalousviranomaisen palveluksessa.

Vapaa-aikaani vietän mielelläni luonnossa ja mukanani kulkee aina niin innokas belgianpaimenkoirani. Kesät vierähtävät mukavasti puutarhassa puuhaillessa ja talvella viihdyn erilaisten käsitöiden parissa. Käsillä tekeminen antaa mukavaa vastapainoa työlleni sekä tietokoneen ääressä istumiselle.

Mutta yksi on varmaa. Tykkään numeroista ja haluan opettaa lukujen ihanuutta myös muille. Kerron talousasioista tavallisin termein ja ymmärrettävästi. Teen numerot ymmärrettäväksi ja autan aukomaan talouden umpisolmuja – rakastan exceliä ja laskelmia puolestasi!

Lähde mukaani intohimostumaan talousasioista!

Sestertium Consulting Oy | Taloudesta tavallisesti palvelee sinua

ma-pe klo 10 -17