Blogi

Älä jää yksin talousvaikeuksien kanssa

apua yrityksen taloushaasteisiin
15.07.2023
Miia Kiviluoto

Joskus tarkka taloudenhoito ei vain riitä. Käteen jää pelkkää ilmaa, vaikka kuinka sitä vääntäisi ja kääntäisi. Elämä ei tunnetusti kysy lupaa ennen kuin se iskee – ja joskus se iskee kovaa.

Olet saattanut kohdata sairastumista itse tai läheisesi ovat sairastuneet. Aikaasi ja energiaasi on saatettu tarvita jossain muussa kuin yritystoiminnassa.

Viime vuosina myös monet yritykset ovat kärsineet ulkoisista olosuhteista, jotka ovat saattaneet tuntua kuin kohtuuttomilta haasteilta. Koronapandemia pysäytti monet alat totaalisesti, ja kun toipuminen oli vasta aluillaan, Ukrainan sota alkoi. Inflaation ja korkeiden korkojen myötä talouden rattaat ovat pyörineet yhä kovemmilla kierroksilla.

Jos koet yrityksesi talouden hallinnan olevan haastavaa, tiedä, että et ole yksin. Onneksi on saatavilla apua, jopa ilmaiseksi, sekä henkilökohtaisen että yrityksen talouden haasteisiin.

Henkilökohtaisen talouden osalta voit ottaa yhteyttä kuntasi aikuissosiaalityöntekijään, joka neuvoo saatavilla olevista tuista, avustuksista ja velkajärjestelyistä. Useilla kunnilla on myös tarjolla talousneuvola-toimintaa, jossa voit tavata eri ammattilaisia ilman ajanvarausta talousasioissa. Voit tarkistaa talousneuvolan yhteystiedot tästä linkistä: Talousneuvola.

Yritysten talousasioihin liittyvässä neuvonnassa ja tuessa on myös saatavilla maksutonta apua. Ei ole häpeä hakea apua – päinvastoin! Mitä aikaisemmin huomaat taloudellisen haasteen, sitä enemmän voidaan tehdä ja sitä vähemmän taloudellisia vahinkoja syntyy.

Käytännössä ei ole liian pientä asiaa ottaakseen yhteyttä yrittäjän talousapuun. Yrittäjän talousapu auttaa sinua, jos:

  • olet huolissasi yrityksesi kannattavuudesta
  • et pysty maksamaan itsellesi palkkaa
  • laskut alkavat kasautua
  • et enää pysty maksamaan lainoja ja niiden korkoja
  • et tiedä, mitä tehdä, kun työt tai myynti ovat vähentyneet
  • haluat keskustella yritystoimintasi tulevaisuudesta yleisesti
  • tunnet olevasi yksin talousvaikeuksien kanssa ja oma jaksamisesi huolettaa.

Ely-keskuksen sivuilta löydät yhteystiedot ja lisäohjeita: Yrittäjän Talousapu.

Taloudelliset haasteet voivat kohdata meitä kaikkia, yritystoiminnan kautta tai henkilökohtaisessa elämässä. Älä jää yksin tällaisessa tilanteessa! Taloushaasteet ovat valitettavasti normaali osa elämää. On tärkeää muistaa, että talousasioissa apua kannattaa hakea matalalla kynnyksellä – ja avun hakeminen ei ole häpeä, ei sen enempää kuin hakea apua murtuneeseen jalkaan.

0 kommenttia